• s_ fu'a

O le talavou e luasefulu tausaga le matua e limasefulu tausaga le matua o ponaivi, o le a le mea ua mafua ai ona gau lou ponaivi?

1

I le tulaga masani, o tagata e amata ona faʻaleagaina o latou ponaivi mai le tusa ma le 35 tausaga, ma o le matutua o latou, o le tele foi lea o le maʻi o le osteoporosis.Ae ui i lea, o le mamafa o ponaivi o le tele o tupulaga talavou i le 20 ma le 30 o latou tausaga ua latalata i le maualuga o le sili atu i le 50 tausaga.O le tausaga a sau, o le a latou laiti ma i lo latou tulaga maualuga, aisea la e i ai se faʻafitauli o le maualalo o ponaivi?

O le malosi o le ponaivi o le tino o le tagata e oʻo atu i lona pito i luga i le tusa ma le 30, ona oʻo malie atu lea i le tulaga o le faʻaleagaina, lea e mafai ona taʻua o se faʻagasologa o le physiological e le mafai ona suia.O le taimi faʻaleagaina e mafai foi ona matua maualuga.

Ina ua maeʻa le suʻesuʻeina o le tino o le toʻatele o tupulaga talavou, na faateʻia i latou i le mauaina o le lipoti o loʻo taʻua ai le "osteopenia" poʻo le "oo lava i le osteoporosis".E le mafai ona ou tau mafaufau: O aʻu e matua laʻitiiti, faʻafefea ona ou maua i le osteoporosis!?

O le mea moni, e matua mafai lava.E fesootaʻi lenei mea i le olaga faaonapōnei: O le toʻatele o tagata e oka se meaʻai mo meaʻai, faatau i luga o le initaneti mo faatauga, ave se taavale pe a alu i fafo, alu vave e faigaluega ma toe foʻi tuai e aunoa ma le vaai i le lā, ma e lē paleni meaʻai.Ae maise i le vevela o le tau i le taimi nei, nofo i le fale ma le ea malulu e ki i taimi uma, e fai lava si mafanafana pe a mafaufau i ai ... Ae o le osteoporosis i le talavou e mafua mai foi i lenei mea.

O au masaniga leaga o mea'ai e mafua ai ona gau lou ponaivi.

I tausaga talu ai nei, o tagata gasegase o le osteoporosis ua amata ona laiti ma laiti.O le ola le lelei ma le 'ai masani e pei o le ulaula, inupia, nofo i le leva o le po, masani ona inuina mea inu carbonated, lauti malosi, kofe, ma le leai o se faamalositino o mafuaaga uma ia o le osteoporosis.

O le taimi lava e tupu ai i se tulaga patino, o le a avea ma osteoporosis.O le taimi lava e mafatia ai i le osteoporosis, o tagata mamaʻi e faigofie ona gau, ma i tulaga sili atu ona ogaoga, e mafai ona latou oomi neura ma mafua ai le faaletonu o le neura.

O mafuaʻaga masani o le osteoporosis i talavou matutua:

O le tele o tupulaga talavou e mamafa mea'ai ma 'ai mea'ai masima, ae latou te le iloa o le calcium i totonu o le tino o le tagata e alu ese mai le urine faatasi ai ma le sodium.Afai e te 'ai le tele o le masima, o le a sili atu le sodium i lau mimi, ma o le leiloa o le calcium i lou tino o le a faʻateleina foi e tusa ai.

E to'atele fo'i fafine o lo'o pa'u tauaso ina ia fa'atumauina o latou tino, fa'aitiitia le 'ai ma maua se vaega o le gasetoto, ma le le lava o mea'ai e maualuga le polotini.O le iʻuga, e le gata ina taʻitaʻia ai le le lava o meaʻai, ae afaina ai foi le tuputupu ae ma le atinaʻeina o ponaivi ma ponaivi.

E to'atele fo'i tupulaga talavou e le fiafia i ta'aloga, e mafua ai fo'i ona fa'aitiitia otometi le tino o ponaivi.Ma o nisi fafine e fiafia i le lalelei ma le paʻepaʻe e fefefe i le paʻu ma e le manaʻo e faʻafefe i le la, lea o le a aʻafia ai foi le faʻaogaina o le calcium.

O le ulaula e le gata ina afaina ai le fausiaina o le ponaivi pito i luga, ae e oʻo lava i le faʻaitiitia o le ponaivi.O le inu tele o le a faʻaleagaina ai le ate, lea o le a aʻafia ai le metabolism o le vitamini D, lea e le fetaui i le metabolism o ponaivi.

O nisi fafine lalelei-alofa e inu fualaau paʻu mamafa mo se taimi umi e faʻaleleia ai le tino, o se faiga matautia foi.O le tele o vaila'au e pa'u ai le mamafa o lo'o i ai le aoga o le fa'alavelaveina o le absorption.E le gata i lea, o nisi fafine e laʻititi tele le gaʻo o le tino, e faigofie ona mafua ai faʻafitauli o le endocrine, faʻaititia le maualuga o le estrogen, ma oʻo atu ai i le osteoporosis.

2

tasi fa'afitauli e mafai lava ona puipuia ma fofo.Afai lava o le "vave puipuia, vave iloa, ma vave togafitiga" e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi e pei o le osteoporosis.

1. Fa'aopoopoina o le calcium

E mana'omia e ponaivi le calcium e fai ai.A maualalo le ponaivi, e manaʻomia le faʻaopoopoina o le calcium ile taimi.E fautuaina e inu le 300ml susu i aso uma, aua o 100ml uma o susu e iai le 104mg o le calcium.O le susu e le gata e maualuga le calcium, ae e faʻafefe lelei foi..

2. Taaloga

Ina ia tumau le malosi, o le auala autu o le faamalositino.E tatau ona e auai e le aunoa i taaloga, e pei o le savali, tamo'e, pe alu i le faleta'alo mo ni faamalositino talafeagai.Aua le nofo i le fale i taimi uma, alu i fafo e manava le ea fou.E masani lava, tagata e fiafia i le tino E sili atu nai lo i latou e le fiafia e faʻamalositino.O le mea moni, e tatau ona sili atu le mafiafia o le ponaivi.O le auai i taʻaloga e mafai ona faʻaleleia lelei le ponaivi.

3. Ta'ele'ele

O le faʻaalia lelei o le la e mafai ona faʻaleleia ai le faʻaogaina o le vitamini D e le tino o le tagata e ala i le susulu o le la, ma le vailaʻau D e mafai ona faʻaleleia le faʻaogaina ma le faʻaogaina o le calcium e le tino o le tagata, ma faʻaleleia le tuʻuina o le calcium i ponaivi.E le gata i lea, o fuamoa, iʻa, ma meaʻai susu o puna lelei ia o vaitamini D.

4. Pulea lou mamafa

E tutusa le taua o le mamafa talafeagai mo ivi.O le mamafa tele o le a faʻateleina ai le avega i luga o ponaivi;ma afai e maualalo tele le mamafa, o le avanoa o le gau o ponaivi e matua maualuga atu nai lo le masani.O le mea lea, e sili atu le pulea o le mamafa i totonu o le tulaga masani, e le gaʻo pe manifinifi.

5. Aloese mai mea inu kaponi

O le Phosphate o lo'o i totonu o mea inu kaponi e taofia ai le tino mai le mitiia o le calcium, lea e fa'avaivaia ai ponaivi.O le mea lea, taumafai e inu sina meainu fa'aitiitia.Mo ponaivi, o le vai minerale e sili ona lelei, e aofia ai le 150 mg o le calcium i le ml.O nisi vai minerale e le gata e faʻafefe ai le fia inu, ae o loʻo i ai foi le silicon, lea e fesoasoani foi i le faʻamalosia o ponaivi.

3

Fa'aaogaina o le Pinyuan Bone densitometry e fuaina ai le mamafa o minerale.O lo'o i ai le sa'o maualuga o le fua ma le toe fa'aleleia lelei.E mo le Puipuia o le osteoporosis. E faʻaaogaina e fua ai le tulaga o le ponaivi o tagata matutua / tamaiti o vaitausaga uma, Ma faʻaalia ai le ponaivi minerale density o le tino atoa, o le suʻesuʻega e le afaina i le tino o le tagata, ma e talafeagai mo o le su'esu'eina o minerale ponaivi o tagata uma.

https://www.pinyuanchina.com/

4

Taimi meli: Tes-03-2022