• s_ fu'a

Pe o fa'atumauina lou ponaivi ile tulaga masani?O le a ta'u atu ia te oe se su'ega fua

1

E 206 ivi i totonu o le tino o le tagata, o faiga ia e lagolago ai le tino o le tagata e tu, savali, ola, ma isi, ma faʻagasolo ai le ola.O ponaivi malolosi e mafai ona tetee lelei i le faaleagaina o mea eseese mai fafo e mafatia ai tagata, ae pe a feagai ma le osteoporosis, e tusa lava po o le a le faigata o ponaivi, o le a vaivai e pei o le "laau pala".

2

Su'esu'ega o le Soifua Maloloina o Ivi

Na pasi lou auivi?

E tusa ai ma se suʻesuʻega a le International Osteoporosis Foundation, o se gau o le osteoporotic e tupu i le 3 sekone i le lalolagi.I le taimi nei, o le faʻateleina o le osteoporosis i fafine ua silia ma le 50 tausaga e tusa ma le 1/3, ma le faʻamaʻi o tane e tusa ma le 1/5.E fa'atatau i le isi 30 tausaga o lumana'i, o le osteoporosis o le a sili atu ma le afa o mea gau uma.

O le tulaga o le soifua maloloina o ponaivi o tagata Saina o loʻo popole foi, ma o loʻo i ai le tulaga o tupulaga talavou.O le 2015 "China Bone Density Survey Report" na faʻaalia ai o le afa o tagata o loʻo nonofo i luga atu o le 50 tausaga o loʻo i ai le ponaivi e le masani ai, ma o le aʻafiaga o le osteoporosis na faʻatupulaia mai le 1% i le 11% pe a uma le 35 tausaga.

E le gata i lea, o le lipoti muamua o ponaivi a Saina na taʻua ai o le averesi o le soifua maloloina o ponaivi o tagata Saina e leʻi "pasi", ma e sili atu i le 30% o le ponaivi o tagata Saina e leʻi ausia le tulaga masani.

Ua tuuina mai e se polofesa o le tausima'i faavae i le Tottori University School of Medicine i Iapani se seti o fua faatatau e mafai ona faaaoga e fuafua ai le lamatiaga o le osteoporosis e ala i le faaaogaina o lona lava mamafa ma le matua.Algoritimi fa'apitoa:

(mamafa - tausaga) × 0.2

• Afai o le taunuuga e itiiti ifo i le -4, e maualuga le lamatiaga;

• O le taunuuga o le va o le -4~-1, o se tulaga lamatia;

• Mo fa'ai'uga e sili atu nai lo le -1, e la'ititi le lamatiaga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e 45 kilokalama le mamafa o le tagata ma e 70 tausaga le matua, o lona tulaga lamatia o le (45-70) × 0.2 = -5, e faʻaalia ai e maualuga le lamatiaga o le osteoporosis.O le maualalo o le mamafa o le tino, o le maualuga lea o le lamatiaga o le osteoporosis.

Osteoporosis o se faʻamaʻi ponaivi faʻapitoa e faʻaalia i le maualalo o ponaivi, faʻaleagaina o le microarchitecture ponaivi, faʻateleina le vaivai o ponaivi, ma le faʻalavelave i gau.Ua lisiina e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi o le maʻi lona lua sili ona ogaoga pe a uma le maʻi cardiovascular.Fa'ama'i e lamatia ai le soifua maloloina o tagata.

Osteoporosis ua taʻua o se faʻamaʻi filemu ona o uiga e tolu.

"Le pisa"

Osteoporosis e leai ni fa'ailoga i le tele o taimi, o lea e ta'ua ai o le "fa'ama'i filemu" i vaila'au.O tagata matutua e naʻo le gauai atu i le osteoporosis pe a oʻo atu le gau o ponaivi i se tulaga ogaoga, e pei o le maualalo o le tiga, faʻapuupuu maualuga, poʻo le gau.

Tulaga lamatia 1: mafua ai le gau

O gau e mafai ona mafua ona o sina malosi mai fafo, e pei o gau ivi e mafai ona tupu pe a tale.O gau i tagata matutua e mafai ona mafua ai pe faʻaleagaina ai le cardiovascular ma le cerebrovascular complications, e oʻo atu ai i faʻamaʻi mama ma isi faʻalavelave, ma e oʻo lava i le lamatiaga o le ola, ma le fua faatatau o le oti o le 10% -20%.

Tulaga lamatia 2: tiga o ponaivi

O le tiga tele o ponaivi e mafai ona afaina ai le olaga i aso taitasi, meaai ma le moe a tagata matutua, e masani ona faʻalavelave ai le olaga o le tagata maʻi ma vave gau ai nifo.E tusa ma le 60% o tagata gasegase o le osteoporosis e o'o i tulaga eseese o tiga o ponaivi.

Tulaga lamatia 3: tua i tua

O le maualuga o le 65 tausaga e mafai ona faapuupuuina i le 4 cm, ma le maualuga o le 75 tausaga e mafai ona faapuupuuina i le 9 cm.

E ui ina masani tagata uma i le osteoporosis, o loʻo i ai lava ni nai tagata e mafai ona gauai atu i ai ma puipuia malosi.

Osteoporosis e leai ni faʻailoga i le amataga o le amataga, ma e le lagona e tagata gasegase le tiga ma le faʻavauvau, ma e masani lava pe a maeʻa le gau e mafai ona matauina.

O suiga faʻaleagaina o le osteoporosis e le mafai ona toe faʻafoʻisia, o lona uiga, o le taimi lava e maua ai le tagata i le osteoporosis, e faigata ona togafitia.O le mea lea e sili atu ona taua le puipuia nai lo le togafitia.

O le taua o siaki masani o ponaivi e iloagofie.O le a faia e foma'i su'esu'ega o a'afiaga gau ma fa'alavelave fa'alavelave i le tagata su'esu'e e fa'atatau i fa'ai'uga o su'ega e fesoasoani ia i latou e fa'atuai pe taofia ai le tupu mai o le osteoporosis, ma fa'aitiitia ai le ono gau i le tagata su'esu'e.

Fa'aaogaina o le Pinyuan Bone densitometry e fuaina ai le mamafa o minerale.O lo'o i ai le sa'o maualuga o le fua ma le toe fa'aleleia lelei.E mo le Puipuia o le osteoporosis. E faʻaaogaina e fua ai le tulaga o le ponaivi o tagata matutua / tamaiti o vaitausaga uma, Ma faʻaalia ai le ponaivi minerale density o le tino atoa, o le suʻesuʻega e le afaina i le tino o le tagata, ma e talafeagai mo o le su'esu'eina o minerale ponaivi o tagata uma.

https://www.pinyuanchina.com/

3

"fafine"

Ole fua faatatau ole tane ile fafine e maua ile osteoporosis ole 3:7.O le mafua'aga autu ona o le fa'aitiitia o le gaioiga o le ovarian postmenopausal.A faʻafuaseʻi ona faʻaitiitia le estrogen, o le a faʻavavevave ai foi le gau o ponaivi ma faʻateleina ai faʻamaoniga o le osteoporosis.

"Ttupu ma le matua"

O le fa'ateleina o le osteoporosis e fa'atupula'ia pe a matutua.O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le maualuga o tagata e 50-59 tausaga e 10%, o tagata e 60-69 tausaga e 46%, ma o tagata e 70-79 tausaga e oʻo i le 54%.

4

5
6

Taimi meli: Nov-26-2022