• s_ fu'a

Fa'ateleina le malamalama : Savali fa'afeagai, savali fa'atopetope... O le savali fa'apenei e mafai ona fa'aleleia atili ai le mamafa o ponaivi!

wps_doc_0

O le fa'aitiitia o le ponaivi o le a o'o atu ai i le fa'ateleina o le fa'alavelave gau.O le taimi lava e gau ai le tagata, o le a mafua ai le tele o faʻafitauli.O le mea lea, o le faʻaleleia atili o le ponaivi ua avea ma sailiga masani a le vaeluagalemu ma tagata matutua.Mai le fa'amalositino, i mea'ai, i le olaga, e tele lava mea e fai e tagata i le aso atoa e mafai ona fa'aaoga e fa'amalosi ai o latou ponaivi.

O le savali e fa'aleleia ai le malosi o le cardiorespiratory ma, pe a tu'ufa'atasia ma nisi fa'amalositino mafaufau, e mafaipuipuia le osteoporosis ma gau.Le upega tafa'ilagi a Peretania "Natural Therapy".ua aoteleina nisi o metotia faasaienisi o le savali e mafai ona fesoasoani i le faaleleia atili o ponaivi.

mamafa ponaivi1

01

faatelevave

Le feso'ota'iga "American Nurses' Health Study".na matauina le sili atu i le 60,000 fafine ua mae'a le fa'ato'aga ma maua aio i latou e savali fa'atopetope a itiiti ifo ma le fa fa'afā i le vaiaso e matua fa'aitiitia le fa'ama'i gau o le suilapalapa nai lo i latou e savali lemu.

“savali fa’afuase’i”pe a savali, o lona uiga, faʻalogo lelei i le faʻaopoopoina o le 3 i le 5 savali vave o le 2 minute pe a savali, ma o le saoasaoa e le tatau ona mafai ona talanoa i isi.

A uma savali vave taitasi,savali lemu mo le 1 i le 2 minute;e fesuia'i lenei taamilosaga.E mafai fo'i ona fa'amama le tiga i tua ma 'alofia ai manu'a e mafua mai i fa'amalositino maualuga.

02

savali i autafa

O se suʻesuʻega na lolomiina io le International Journal of Osteoporosis na maua ai o le savali i autafa e faateleina ai le mamafa o ponaivi e pei lava o le faamalositino maualuga.

ponaivi mamafa2

O Charles Pelitella, o se polofesa lagolago o le kinesiology i le Kolisi o Canisius o le Iunivesite o le Setete o Niu Ioka i Buffalo, na fautua mai:A uma ona savali mo le 3 i le 5 minute, faʻaalu le isi 30 sekone e savali faʻatasi ma ou mulivae (poʻo luma vae).

03

Fa'a 20 taimi i le laina

O se suʻesuʻega na maua aiafai e feosofi fa'a 20 taimi i le laina o tama'ita'i e 25 i le 50 tausaga, fa'alua i le aso, o le a fa'atupula'ia le mamafa o latou suilapalapa pe a na'o le 4 masina.

mamafa ponaivi3

Seti se taimi i lau telefoni fe'avea'i a'o savali.O le 5-10 minute uma e te savali ai, e te oso mo le 30 sekone ma malolo mo le 30 sekone, ona faʻaauau lea ona e savali ma toe oso, ma faʻapena.Aʻo leʻi oso, faʻapipiʻi ou vae, punou ou tulivae, lulu ou lima i tua, ma oso i luga ma le pa.

04

.a'e faasitepu po o mauga tifato

O le savali vave i luga ma lalo o faasitepu ma luga o mauga tifato e maua ai le malosi o ponaivi nai lo le savali i luga o le eleele laugatasi.

mamafa ponaivi5

Afai e tele ni malifa laiti i le nofoaga e masani ona e savali ai, ona "aua le uia le ala masani",su'e le 2 i le 3 fa'afa'afa'afa'a fa'ata'amilosaga e feololo, pe fa'aalu le 2 minute e a'e ai i luga o se malifa po'o se fa'asitepu i tafatafa o le fa'asitepu i fafo atu o se fale tele.I le aluga o taimi, o le a faʻaleleia le mamafa o ponaivi.

Su'ega masani o ponaivi e vave iloa ai le osteoporosis

E le gata i le gauai atu i le olaga, o tamaitai ua silia ma le 50 tausaga ma alii i luga atu o le 60 tausaga, e tusa lava pe i ai ni auga pe leai, e tatau ona alu i le falemaʻi mo suʻega ponaivi e masani ona iloa vave suiga i le ponaivi.A e feagai ma le osteoporosis ma le tiga lautele o ponaivi, e le tatau ona e manatu mama.E tatau ona e alu i se falema'i masani i se taimi vave e mafai ai mo se su'esu'ega manino ma vave togafitiga.

Faʻaaogaina le Pinyuan Bone densitometer e tausia ai lou soifua maloloina o ponaivi, o matou o le gaosiga faʻapolofesa, nisi faʻamatalaga faamolemole sailiwww.pinyuanchina.com

mamafa ponaivi6


Taimi meli: Apr-04-2023