• s_ fu'a

Su'esu'ega fa'afoma'i taua ole ponaivi minerale densitometer

3

Ponaivi densitometer o se masini faʻapitoa e faʻaaogaina e fua ai le ponaivi, faʻamaonia le osteoporosis, mataʻituina aʻafiaga o faʻamalositino poʻo togafitiga, ma vaʻai le lamatiaga o le gau.E tusa ai ma faʻaiʻuga o suʻesuʻega o le ponaivi ma uiga faʻapitoa o tagata mamaʻi, o le maualalo o le ponaivi i tamaiti e mafai ona vave iloa, ma o le lamatiaga o le osteoporosis i tagata matutua e mafai ona iloiloina lelei.

Le Taua Fa'afoma'i ole Su'ega o le Toto'atasi o Ivi o Tamaiti

I le avea ai ma laasaga autu ma le amataga o le atinaʻeina o ponaivi o le tagata, o pepe ma tamaiti laiti e taua tele i le taʻitaʻia o le tuputupu ae ma le atinaʻe.Ole su'ega ole ponaivi o tamaiti e mafai ona vave iloa ai le maualalo o ponaivi i tamaiti, fesoasoani e puipuia le le lava o le calcium i tamaiti, ma e iai sona sao i le puipuia o le tupu mai o rickets.Malosi o le ta'ita'iga.

4

O ai tamaiti e mana'omia ona fa'alogo atili ile ponaivi?

1. Pepe e iai se tala'aga o le fanau vave po'o le mamafa o le fanau mai.

2. O tamaiti e maua i le sela e togafitia i le glucocorticoids e maualalo le malosi o ponaivi nai lo tamaiti masani e tutusa tausaga.

3. O tamaiti masalomia e le lava le calcium, o lona uiga, o pepe ma tamaiti laiti e iai auga e pei o le le lava o le moe, faigofie ona afu, fefe, ma tagi i le po, po o le occipital bald, O/X-foliga vae, susu moa, ma le fatafata.

4. Pi'i 'ai, vaega eclipses, aemaise tamaiti e le fiafia i mea'ai susu.

5. O pepe pepe ma tamaiti laiti e vave ona tutupu, lapopoa.

6. Pu'upu'u tino, fa'ate'i tamaiti ma talavou.

7. Togafitiga umi i vaila'au fa'ama'i, chemotherapy, po'o vaila'au fa'ama'i.

8. Tamaiti e iai se tala fa'asolopito o aiga o le osteoporosis.

9. Tamaiti e le lava ni gaioiga fa'aletino po'o ua gau fa'afia .

5

Le Taua Fa'afoma'i ole Su'esu'ega o le To'atele o Ivi Matutua

Osteoporosis o se fa'aitiitiga fa'aleaogaina o le ponaivi, e fa'aalia i suiga i le microstructure o ponaivi, ma mafua ai le fa'ateleina o le ponaivi ma le fa'aitiitia o le ponaivi.I le tulaga o le leai o se manua, vaivai ma feololo, o le lamatiaga o le gau faʻateleina faʻamaʻi.E lua ona uiga: faʻaitiitia le ponaivi ponaivi ma faʻateleina le vaivai o ponaivi;faigofie i gau, ma e mafai ona vaevaeina i le osteoporosis muamua ma lona lua.

E tusa ai ma fuainumera, o le 1/3 o tamaitai i le lalolagi o loʻo mafatia i le osteoporosis, ma o le numera o tagata mamaʻi e maua i le osteoporosis ua faʻateleina i lea aso ma lea aso, ma ua faʻateleina foʻi lona aofaʻi o le oti.Talu ai o le osteoporosis e masani ma afaina ai, na tofia ai e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO) Oketopa 20th o le "Aso Osteoporosis i le Lalolagi" i le 1998 e faʻalauiloa ai tagata i le osteoporosis.Faʻaleleia le faʻalauiloaina o le tausiga o le tagata lava ia.O le puipuiga, su'esu'ega ma togafitiga o le osteoporosis ua avea ma fa'amuamua maualuga.

O tagata matutua e fetaui lelei mo vaega nei o tagata:

1. O fafine maʻitaga, ona o latou uiga faʻapitoa faʻapitoa, o fafine maʻitaga e foliga mai e avea ma se vaega o le osteopenia, lea e ono aʻafia ai le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o le fetus.E fautuaina le su'ega tasi i le amataga, ogatotonu ma le tuai o vaega o le maitaga.(1-12 vaiaso o le maitaga o le amataga lea, 13-27 vaiaso o le ogatotonu, > 28 vaiaso o le tolu masina)

2. Fa'atama'ita'i po'o tama'ita'i fa'ato'a a'e.

3. O ma'i e pupuu le tino ma fa'ama'i ponaivi.

4. Togafiti i glucocorticoids.

5. O tagata e le lava le calcium, inu vaitamini D, ulaula, inu tele, kofe, ma le leai o se faamalositino.

6. Mo tagata gasegase e maua i le hyperparathyroidism muamua, suʻesuʻega talafeagai aʻo leʻi faia le taotoga.

7. O ma'i e le lava le fa'amalositino po'o ua taoto i moega mo se taimi umi.

8. O ma'i e fa'aletonu fatuga'o, ina ia mata'ituina le a'afiaga o le tele o le hormone hyperparathyroid.9. Hyperthyroidism po'o gasegase e maua togafitiga o hormone thyroid.10. O gasegase e maua i le malabsorption syndrome.

11. O le maualuga ua pa'ū e sili atu i le 3 senitimita, ma ua pa'ū le mamafa i le sili atu i le 5 kilokalama.

12. O ma'i e maua i le gugu o le rheumatoid, tusa lava pe latou te le maua ni glucocorticoids.

O le su'eina o le ponaivi ponaivi e ala i le ponaivi densitometry e mafai ona fesoasoani ia i tatou e malamalama ai i le saoasaoa o le gau o ponaivi, ma fuafua le aoga o auala eseese puipuia ma togafitiga, ina ia faʻaitiitia ai le malamalama tauaso o le osteoporosis, saʻo ma faʻasaienisi calcium supplementation, ma faʻaitiitia le lamatiaga o ponaivi. leiloa.Le a'afiaga ma le mamafa o le osteoporosis ma isi fa'alavelave i tagata ta'ito'atasi.

Fa'aaogaina o le Pinyuan Bone densitometry e fuaina ai le mamafa o minerale.O lo'o i ai le sa'o maualuga o le fua ma le toe fa'aleleia lelei.E mo le Puipuia o le osteoporosis.

https://www.pinyuanchina.com/

Pinyuan Medical
wechat/WhatsApp/ Mobile: 008613775993545
QQ: 442631959


Taimi meli: Feb-28-2023